Asentohuimauksen hoito

Asentohuimauksen hoito

Mitä on hyvänlaatuisen asentohuimauksen hoito?

Hyvänlaatuinen asentohuimaus on yleisin huimausta aiheuttava sairaus. Sen oireena on kiertävä, voimakas, muutamia kymmeniä sekunteja kestävä huimaus, joka liittyy kehon asennon muutoksiin. Asentohuimauksen oireen aiheuttaa sisäkorvan kaarikäytävään kulkeutunut sakka, joka liikkuessaan antaa herkille sisäkorvan aistinsoluille väärää informaatiota pään liikkeistä.

Onko asentohuimaukseen tarjolla lääkitystä? Lääkkeisiin perustuvaa hoitoa hyvänlaatuiseen asentohuimaukseen ei löydy. Pääset parhaiten eroon huimauksestasi ottamalla yhteyttä meidän ammattilaisiin ja varaamalla ajan. Tervetuloa Hämeenlinnan keskustaan vastaanotollemme!

Ota yhteyttä ›

Hyvänlaatuisen asentohuimauksen hoitotoimet

Hyvässä hoidossa kaarikäytävät tyhjennetään sakasta painovoiman avulla liikuttamalla päätä ja vartaloa liikesarjoin asiaan perehtyneen fysioterapeutin opastuksessa. Tätä hyvänlaatuisen asentohuimauksen hoitoa kutsutaan asentohoidoksi (eli manöövereiksi).

Mitä liikesarjoja hoidoissa käytetään? Se riippuu täysin siitä, missä kolmesta käärikäytävästä sakka on aiheuttamassa oireita ja onko kyseessä oikea vai vasen puoli kehosta.

Huimaako? Ei huolta! Arvioiden mukaan hyvänlaatuinen asentohuimaus on taustalla 20 %:ssa kaikissa huimauksiin liittyvissä tapauksissa. Soita meille ja tule hoitoon.

044 061 9552 Yhteystiedot